Βιταμίνη C, είναι το μυστικό όπλο για την καταπολέμηση της κουρασμένης επιδερμίδας;

Με τον ολοένα και πιο φρενήρη τρόπο ζωής μας, μπορεί να προκύψουν διαταραχές ύπνου είτε είστε 25, 35 ή 45 ετών, που σημαίνει ότι το σώμα δεν είναι πλέον σε θέση να καταπολεμήσει τη συσσώρευση τοξινών. Μαύροι κύκλοι και πρήξιμο εμφανίζονται κάτω από τα μάτια, η επιδερμίδα γίνεται θαμπή και τα χαρακτηριστικά τραβηγμένα. Όλες αυτές οι δυσάρεστες παρενέργειες μπορεί να επηρεάσουν κάθε τύπο δέρματος.

Η έλλειψη λάμψης μπορεί να επηρεάσει όλα τα δέρματα ανεξάρτητα από τους τύπους δέρματος, είτε ξηρό, κανονικό, μικτό ή λιπαρό, και αυτή η έλλειψη λάμψης μπορεί να είναι χρόνια ή παροδική.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να εντάξετε στην beauty ρουτίνα σας μια δόση ενέργειας για να επαναφέρετε το λαμπερό, ζωντανό δέρμα!

Το μυστικό όπλο για την καταπολέμηση της κούρασης; Ασκορβικό οξύ

Πιο γνωστή ως βιταμίνη C, αυτός ο ενισχυτής λάμψης υπάρχει φυσικά σε πολλά φρούτα, ειδικά στα εσπεριδοειδή. Βοηθά στην καταπολέμηση της οξείδωσης των κυττάρων και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Καθώς το σώμα μας δεν μπορεί να το συνθέσει ή να το αποθηκεύσει, η τακτική πρόσληψη αυτής της πολύτιμης βιταμίνης είναι ζωτικής σημασίας για να παραμείνει υγιής.

Όσον αφορά στο δέρμα, οι φυσικές αντιοξειδωτικές του ιδιότητες αποτρέπουν την επιταχυνόμενη γήρανση του δέρματος και προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες. Περιορίζει την παραγωγή μελανίνης για μια ομοιόμορφη, λαμπερή επιδερμίδα και επίσης διεγείρει τη σύνθεση των ινοβλαστών των κολλαγόνων Ι και ΙΙ για να βελτιώσει τη σφριγηλότητα του δέρματος.

Πώς η βιταμίνη C υποστηρίζει τη φροντίδα του δέρματος;

Όταν εφαρμόζεται τοπικά, η βιταμίνη C επιταχύνει την παραγωγή τόσο κολλαγόνου όσο και ελαστίνης, τα οποία βοηθούν να διατηρηθεί το δέρμα σφριγηλό, φωτίζει την επιδερμίδα, προσφέρει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα και μειώνει την εμφάνιση των σκοτεινών κηλίδων (pigmentation).

 Η τοπική βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει επίσης στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης του δέρματος, αποκαθιστώντας μια νεανική, λεία εμφάνιση στο δέρμα. Μειώνει ορατά την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων που μας απασχολούν όλους!

‘Αλλες πολύτιμες ιδιότητες της είναι οτι φωτίζει την επιδερμίδα, προσφέρει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα και μειώνει την εμφάνιση των σκοτεινών κηλίδων (pigmentation).

Πρέπει να χρησιμοποιείτε βιταμίνη C το πρωί ή το βράδυ;

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να χρησιμοποιήσουν  ένα προϊόν με βιταμίνη C. Ενώ μερικοί συνδέουν τη βιταμίνη C με την ημέρα, άλλοι πιστεύουν ότι τα βράδια είναι καλύτερα να χρησιμοποιούν τα προϊόντα τους με έγχυση βιταμίνης C. Η αλήθεια είναι ότι η βιταμίνη C μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά τόσο τις ημέρα όσο τα βράδυ.

Ο ορός βιταμίνης C εφαρμόζεται συνήθως μία ή δύο φορές την ημέρα. Ένας καλός βασικός κανόνας είναι ο καθαρισμός, η τόνωση, η εφαρμογή ορού βιταμίνης C και στη συνέχεια η ενυδάτωση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε συνδυασμό με άλλα ενεργά συστατικά, αν και η χρήση μαζί με νιασιναμίδη μπορεί να καταστήσει τη βιταμίνη C λιγότερο αποτελεσματική.


58453993_2218327474950952_9049823486216297841_njpg